The GYGS 69 – Schimmelpenninck wordt nog steeds met de dood bedreigd

Deze week een GYGS vol vuur, visie, vrolijkheid en verbazing. Natuurlijk staan de coronamaatregelen op de podcastagenda, Gijrath & De Vlieger zijn het he-le-maal zat. Ze blijven het roepen: ‘Dat Coronaziekenhuis MOET er komen. En het zorgpersoneel MOET fatsoenlijk betaald worden’. Na zijn vurige uitspraken bij Jinek wordt Remy Bonjasky door de heren op een schild gehesen: ‘Remy is een ECHTE man! Hij geeft zeer beheerst zijn visie op het wanbeleid waarbij sportscholen QR-codes moeten gaan checken’. Zelf weigert de sportschooleigenaar zich te laten vaccineren.
Ondertussen vindt er op het jubileumfeestje van Quote een interessante ontmoeting plaats tussen Sander Schimmelpenninck en Yves Gijrath. Sander is echter niet alleen naar het feestje gekomen; hij heeft twee beveiligers buiten staan, omdat hij, en ook zijn vriendin, al een jaar aan de lopende band worden bedreigd door mensen die het niet eens zijn met de uitspraken die hij doet. Dit nieuws raakt Yves: ‘Ik word onpasselijk van dit soort bedreigingen. Ik ben geen fan van zijn Twitter-gedrag, maar dit gaat alle perken te buiten’.
Natuurlijk laten Gijrath & De Vlieger, samen met Kapitein Jaap, hun sporthart spreken in deze aflevering. Kapitein Kahn schiet deze week met scherp in zijn Orkaan van Kahn, Kapitein de Vlieger maakt gehakt van de klimaattop en de Chinezen met hun kolencentrales. Ook weten de kompanen wel raad met het privéjet-tripje van EU-voorzitter Ursula von der Leyen. Culinair recensent, Hiske Versprille, van de Volkskrant moet eraan geloven. Maar uiteraard doen Gijrath & De Vlieger dit op zeer beheerste wijze. Want bedreigen, dat doe je niet. Nooit!

99,-

Per jaar

PREMIUM KAPITEINEN PAKKET:

9,-

Per maand

KAPITEINEN PAKKET:

Doneer

Wil je een extra donatie doen voor de podcast?