The GYGS 68 – Peter Kee in The GYGS: ‘we zijn het niet eens met de lezing van Pieter Omtzigt’

Het is feest bij The GYGS vandaag. Met het winnen van de Dutch Podcast Award in de categorie nieuws & opinie staat de podcast als een huis.

De Kapiteinenlijn heeft voorkennis over de inhoud van de persconferentie van aanstaande dinsdag. Gaat de coronatoegangspas verder worden ingevoerd, dragen we straks weer overal mondkapjes, wordt de 1,5 meter weer verplicht of is dit in strijd met de wet? Gijrath & De Vlieger weten hoe het zit. Als antwoord op de mogelijk verscherpte maatregelen hebben Erik en Yves ook de nodige suggesties: ‘Corona-winnaars dienen solidariteit te gaan tonen. En ga dat noodzakelijke corona-ziekenhuis bouwen’.

Parlementair redacteur van Op1, Peter Kee, is de special guest. Hij schreef samen met Thijs Broer het spraakmakende boek ‘Code Rood’ wat een opmerkelijke inkijk geeft in het coronabeleid tot nu toe. De reconstructie licht de gordijnen van de Overheid. Het meest opmerkelijke onderdeel van het boek is hoe het CDA-campagneteam voor de verkiezingen een negatieve, anonieme en persoonsgerichte campagne tegen Mark Rutte wilde orkestreren. In de campagne zou een anoniem Twitteraccount, genaamd @ruttedoctrine, Mark Rutte frontaal worden aangevallen. Het grote doel? Wopke Hoekstra als de nieuwe premier. CDA-financiers Hans van der Wind en Mark van Putten bespraken dit plan met Pieter Omtzigt. Maar liefst zes verschillende reclamebureaus wilden hun vingers hier niet aan branden.

In zijn boek heeft Peter Kee, het over actieve betrokkenheid van Pieter Omtzigt, bij dit plan. In een latere schriftelijke verklaring op social media, distantieert Omtzigt zich van deze betrokkenheid. Peter Kee is teleurgesteld in de reactie van Omtzigt. Zijn reactie in The GYGS is duidelijk: ‘We zijn het niet mee eens met de lezing van Pieter Omtzigt’.

[mepr-hide rules=”7239″][/mepr-hide]

99,-

Per jaar

PREMIUM KAPITEINEN PAKKET:

9,-

Per maand

KAPITEINEN PAKKET:

Doneer

Wil je een extra donatie doen voor de podcast?