S2E13 – Aad de Mos: “Ik heb nee gezegd tegen Real Madrid en Paris Saint-Germain”

Hij leeft voor voetbal, ademt voetbal, én kent alle ins en outs van voetbal. ‘Aadje Afkoopsom’, aka Aad de Mos, praat openhartig over zijn trainers- en spelers verleden. Als klein jongetje was de Hagenees al niet weg te slaan bij voetbalclub ADO Den Haag: ‘Als vrienden van mij me kwamen halen na schooltijd, dan zei mijn moeder: ‘Hij is al aan de overkant. De overkant was ADO. ADO was ons leven.’ De Mos is een wandelend boek, en speciaal vandaag bladeren de heren hier doorheen. Hij heeft veel successen gekend, zowel als speler en als trainer: ‘Bij AJAX en KV Mechelen heb ik de mooiste tijd gehad’. Waaraan heeft hij de bijnaam Aad Afkoopsom te danken, en wat gebeurde er toch tussen de Mos en Happel: ‘Ik wilde hoger spelen, zegt hij: wil je hoger spelen, ga dan naar die tribune, ga hoog zitten en dan kan je hoger spelen’. Welke grote club heeft Aad ooit afgewezen: ‘Ik heb nee gezegd tegen Real Madrid en Paris Saint-Germain.’ En hoe overtuigde hij de president van Anderlecht om het dubbele aan hem te betalen?

 

[mepr-hide rules=”7239″][/mepr-hide]

99,-

Per jaar

PREMIUM KAPITEINEN PAKKET:

9,-

Per maand

KAPITEINEN PAKKET:

Doneer

Wil je een extra donatie doen voor de podcast?