The GYGS 50 – Deel 1: Sywert van Lienden weigerde transparantie bij LCH

Een feestelijke uitzending van The GYGS deze week: het is de 50ste! Gijrath & De Vlieger delen mooie cadeau’s uit in de vorm van nieuws inzake ‘Sywert Gate’.
Vandaag brengen de heren het nieuws dat er gisteren beelden door het actualiteitenprogramma Een Vandaag niet zijn uitgezonden, waarin Van Ark in eerste instantie zei, ‘dat het in principe geen beleid is om vooruit te betalen’. Nadat de woordvoerder van de Minister contact had opgenomen met de redactie van Een Vandaag is er besloten dat deze uitspraak niet werd uitgezonden. Dit is gebleken na onderzoek van The GYGS.
Ook kregen Gijrath & De Vlieger boven tafel dat Sywert van Lienden tijdens een afspraak bij het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH), medio april 2020 is gevraagd om het pand te verlaten. In dit gesprek met meerdere leveranciers en partners van het LCH was de insteek om gezamenlijk alle informatie te delen, teneinde de juiste deal te realiseren om ervoor te zorgen dat de zorg zo snel mogelijk kon worden voorzien van goedgekeurde mondkapjes, tegen de juiste prijs. Alle informatie moest op tafel. Van Lienden wilde niet buiten mededinging meewerken. Waarop hij verzocht werd om het pand te verlaten. Het eerste voorstel van Van Lienden werd toen door het LCH afgewezen. Toch kreeg Van Lienden rond 19 april alsnog akkoord voor de levering. Who made the call?

99,-

Per jaar

PREMIUM KAPITEINEN PAKKET:

9,-

Per maand

KAPITEINEN PAKKET:

Doneer

Wil je een extra donatie doen voor de podcast?