S310 – Demy de Zeeuw: ‘Ik denk groot, omdat ik klein ben’

Deze week een uitblinker op voetbalgebied én ondernemerschap: voormalig topvoetballer en ondernemer Demy de Zeeuw. Met twee liefhebbers van het spelletje om de tafel, wordt er natuurlijk uitgebreid teruggeblikt op Demy’s carrière bij onder andere AJAX, AZ, het Nederlands elftal en het Russische Spartak Moskou. Demy benadrukt dat hij heel veel in zijn leven aan Louis van Gaal heeft te danken. Hoe ziet hij de trainer van de toekomst? En op welke manier zal data tracking de voetballerij veranderen? In 2016 nam Demy definitief afscheid van het betaald voetbal. De karatetrap in zijn gezicht van Martin Cáceres uit Uruguay, tijdens de halve finale van het WK in 2010 was daarvoor de aanleiding: ‘Door de fysieke en psychische schade had ik steeds meer moeite om me op te laden voor een wedstrijd’.
Stoppen met voetbal opende nieuwe deuren naar het ondernemerschap. Demy heeft drie succesvolle bedrijven onder zijn hoede: kledingmerk BALR., digitaal mediabureau WANNAHAVES en het succesvolle Instagramaccount 433. Een begrip in de voetbalwereld met maar liefst 42,7 miljoen volgers waaronder voetballegende Cristiano Ronaldo. Hij was een van de eerste die influencer marketing succesvol toepaste. Dat gaat inmiddels zo goed dat hij rechtstreeks contact heeft met het hoofdkantoor van Facebook en Instagram in New York. In de podcast is De Zeeuw openhartig over zijn voetballeven, zijn ambities, zijn bedrijven en zijn intrinsieke motieven in het leven.
Op het voetbalveld moest Demy zich vroeger als klein jochie bewijzen tegenover de grotere leeftijdsgenoten, ook in het bedrijfsleven blijkt zijn ambitie grenzeloos: ‘Ik denk groot, omdat ik klein ben’.

[mepr-hide rules=”7239″][/mepr-hide]

99,-

Per jaar

PREMIUM KAPITEINEN PAKKET:

9,-

Per maand

KAPITEINEN PAKKET:

Doneer

Wil je een extra donatie doen voor de podcast?