S2E24 – Rob Heilbron: ‘Ik ben benieuwd hoe mijn begrafenis er uit ziet’

Deze week is Rob Heilbron de Uitblinker (75). Een zeer markante ondernemer met een boeiend ondernemersverhaal. Aanleiding is het boek ‘Winnen. Het roerige leven van de man achter Sapph en O’Neill’ van Joost van Kleef en Henk Willem Smits. Rob: ‘Ik wil altijd winnen. Ik kan niet tegen mijn verlies’. Toeval en geluk vormen de rode draad in de ondernemersavonturen van Rob: ‘Ik heb altijd mazzel in mijn leven’. Zo bracht hij in de jaren ’80 surfmerk O’Neill naar Nederland en startte in 2006 lingeriemerk Sapph. Hiermee raakte hij flink in de clinch met Marlies Dekkers, wat zelfs tot een rechtszaak kwam: ‘Ik had er totaal geen problemen mee om de dagvaarding te lekken aan De Telegraaf’. Enkele jaren later verkocht hij Sapph aan retailondernemer Roland Kahn. Rob staat te boek als vrouwenliefhebber: ‘Ik was een magneet voor mooie vrouwen’, maar de corona winter bracht hem ook eenzaamheid en tijd om na te denken over de rest van zijn leven: ‘Ik ben misschien mijn hele leven wel egoïstisch geweest’. Het gesprek neemt aan het einde een verrassend openhartige en eerlijke wending: ‘Ik wil geen leven in verval en wil in stijl afscheid nemen. Ik ben benieuwd hoe mijn begrafenis er uit ziet’.

[mepr-hide rules=”7239″][/mepr-hide]

99,-

Per jaar

PREMIUM KAPITEINEN PAKKET:

9,-

Per maand

KAPITEINEN PAKKET:

Doneer

Wil je een extra donatie doen voor de podcast?