S2E11 – Henk de Vries: “Ik heb het Auschwitz nummer van mijn moeder op mijn pols getatoeëerd”

Vandaag een bijzondere pionier in de podcaststudio. Iemand met een spraakmakend en intrigerend levensverhaal. Henk de Vries, a.k.a dé coffeeshop-koning van Amsterdam, opende in 1974 op de Amsterdamse Wallen The Bulldog. Praten over zijn roerige leven doet hij liever niet, maar vandaag blijft niks onbesproken. Henk is meer dan openhartig over zijn jeugd met Joodse ouders: ‘Na het bezoek aan Auschwitz heb ik het nummer van mijn moeder op mijn pols getatoeëerd.’ Zijn leven hing in een Duitse gevangenis aan een zijden draadje: ‘Ik heb moeten vechten voor mijn leven, het was kantje, kantje, kantje boord.’ Hij is openhartig over de dodelijke strijd met Klaas Bruinsma: ‘Ik kocht een wapenarsenaal om hem om te leggen. Als hij niet door een ander was neergeschoten, had ik het gedaan.’ Ras-Amsterdammer de Vries heeft met The Bulldog niet alleen een ‘woonkamer’ gecreëerd waar mensen samenkomen, het is een bedevaartsoord. Wereldsterren als Madonna en The Rolling Stones hebben de verleiding van een jointje niet kunnen weerstaan. Hoe ziet de toekomst van Henk er zonder zijn geliefde vrouw Willie uit: ‘Deze vrouw leeft iedere dag in mijn hoofd, ik praat nog met haar en ik neem geen één beslissing zonder haar.’

 

[mepr-hide rules=”7239″][/mepr-hide]

99,-

Per jaar

PREMIUM KAPITEINEN PAKKET:

9,-

Per maand

KAPITEINEN PAKKET:

Doneer

Wil je een extra donatie doen voor de podcast?